BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Lavrov: Oroszország ellen totális háborút indított a Nyugat

Az orosz külügyminiszter szerint a nyugati országok nem titkolt célja az orosz gazdaság tönkretétele.

Oroszország ellen totális háborút hirdettek, a Nyugat nem titkolt politikai céljai között szerepel az orosz gazdaság megfojtása és tönkretétele –  mondta a külügyminiszter pénteken a Gorcsakov Közdiplomáciát Támogató Alapítvány kuratóriumának ülésén.

Ma hibrid, »totális háborút« hirdettek ellenünk. A célokat nem rejtegetik, nyilvánosan mondják ki – elpusztítani, megtörni, megsemmisíteni az orosz gazdaságot és Oroszország egészét

– mondta a diplomáciai képviselet vezetője.

Fotó: Getty Images

A miniszter megjegyezte, ebben a „szankciós zűrzavarban” világossá válik, hogy mindazok az értékek, amelyeket a Nyugat prédikál – a szólásszabadság, a piacgazdaság, a magántulajdon sérthetetlensége, az ártatlanság vélelme – „nem érnek semmit” – áll a TASZSZ állami orosz hírügynökség tudósításában.

Hozzáfűzte, hogy a provokatív ENSZ-határozatok mellett leadott szavazatok számával zsonglőrködő propaganda ellenére a Nyugaton kívüli országok túlnyomó többsége nem akar egyirányú játékot játszani. Úgy véli, e nyomás ellenére nem az ENSZ-hez benyújtott „provokatív propagandaszövegeket” kell kiindulási pontnak tekinteni, hanem a kereskedelmi és gazdasági kapcsolatok valós helyzetét.

Emlékeztetőül: az ENSZ közgyűlésében 193 ország közül 141 szavazott igennel az Ukrajna elleni agresszió elítélésekor. 

Elfogadta az ENSZ-közgyűlés az Oroszországot bíráló határozatot

Az Ukrajna elleni agresszió címmel benyújtott határozatot a testület rendkívüli ülésszakán fogadták el.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.