BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Pénzért állított ki oltási igazolásokat egy háziorvos

Az oltásokat nem adta be az orvos, de cserébe pénzt kért.

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség többrendbeli vesztegetés elfogadása, valamint védettségi igazolvánnyal való visszaélés bűntette miatt letartóztatását indítványozza annak a Bács-Kiskun megyei háziorvosnak, aki 

a páciensektől pénzt fogadott el azért, hogy a vakcina beadása nélkül igazolja az oltottságukat 

– olvasható az ügyészség közleményében.

A háziorvos az asszisztense közreműködésével rögzítette az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér (ESZSZT) információs rendszerében a be nem adott oltásokat.

Fotó: Cseh Gábor

A nyomozók a háziorvost őrizetbe vétele mellett üzletszerűen elkövetett vesztegetés és védettségi igazolvánnyal való visszaélés bűntette miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség a legszigorúbb kényszerintézkedés, a letartóztatás elrendelését indítványozza a gyanúsítottal szemben, mert a terhére rótt korrupciós bűncselekmények súlyossága, büntetéssel fenyegetettsége miatt fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye. Ezenkívül a cselekmények jellegéből, megvalósítási módjából megalapozottan tartani lehet attól is, hogy a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén a bizonyítás eredményességét veszélyeztetné. Végül a bűncselekményeket sorozatjelleggel elkövetni látszó gyanúsított letartóztatását a bűnismétlés veszélye is indokolja. 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.