BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Keményebben lépnek fel az oroszok, ha Ukrajna nagyobb hatótávolságú rakétákat kap

Oroszország olyan célpontokra fog csapást mérni, amelyekre eddig nem tette, ha az Egyesült Államok nagyhatótávolságú rakéta-tüzérséget szállít Ukrajnának - figyelmeztetett Vlagyimir Putyin orosz elnök a Rosszija 1 tévécsatornán vasárnap bemutatott interjújában.

A Reuters arról ír, hogy Putyin rámutatott, hogy az orosz fél értékelése szerint 45-70 kilométeres hatótávolságú amerikai sorozatvető rakéta-tüzérségi rendszerek Ukrajnába szállítása nem jelent újdonságot, mert az ukrán fegyveres erők már vetettek be ilyen eszközöket.

Meglátása szerint a cél az ukrán haditechnikai eszközveszteségek pótlása és ezáltal az ukrajnai fegyveres konfliktus minél hosszabbra nyújtása.

Ha ezeket leszállítják, akkor levonjuk a megfelelő következtetéseket, és arra használjuk majd a megsemmisítő eszközeinket, amelyekkel elegendő mennyiségben rendelkezünk, hogy olyan célpontokra mérjünk csapást, amilyenekre eddig még nem mértünk

- nyilatkozott az elnök egy magazinműsornak. Az interjút az után adta az orosz elnök, hogy előző nap az orosz sereg amerikai állásokra mért csapást Odessza közelében, illetve lelőtt egy fegyvereket és lőszert szállító repülőgépet is Ukrajna felett.

Megsemmisítettek egy újabb nyugati fegyverszállítmányt az oroszok

Ezúttal egy fegyvereket és muníciót szállító repülőgépet lőttek le, állítja az orosz védelmi minisztérium.

Értelmetlennek nevezte Ukrajna csapásmérő drónokkal történő ellátását, mert az orosz légvédelmi rendszerek az elnök megfogalmazása szerint

úgy ropogtatják őket, mint a mogyorót.

Mint mondta, tucatjával pusztítják őket és csak ott hatékonyak, ahol nincs légvédelem.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.