BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Két és fél év után tört ki a koronavírus-járvány a kis szigetországban

Mikronézia augusztus 1-jén újra megnyitotta volna a határait a világ előtt.

A legutóbbi héten a csendes-óceáni szigetország lett az utolsó olyan 100 ezer főnél népesebb ország a világon, ahol kitört a koronavírus-járvány, miután két és fél évig elkerülte az országot a fertőzés a földrajzi elzártság és a szigorú határellenőrzések miatt – számolt be róla a Sky News.

Az egészségügyi szakemberek szerint a fertőzöttek száma folyamatosan emelkedik. Hétfőn 140 új megbetegedést regisztráltak, ezzel már 1261-re emelkedett a koronavírussal fertőzöttek száma. A járvány szövődményei miatt eddig nyolc embert szállítottak kórházba, és egy idős férfi hunyt el.

Covid in Micronesia (Federated States of) - coronavirus and a flag of Micronesia (Federated States of) as a symbol of pandemic in this country, 3d illustration
Fotó: Shutterstock

Számos fontos személy, politikus kapta el eddig a betegséget, köztük Yosiwo George alelnök is, akit kórházba is kellett szállítani, de állapota folyamatosan javul.

A járvány kitörése két héttel azelőtt következett be, hogy Mikronézia augusztus 1-jén újra megnyitotta volna a határait a világ előtt.

A Mikronéziai Szövetségi Államok azon kevés ország közé tartozott, ahol széles körben kötelezővé tették a Covid elleni vakcina beadatását. A kormány úgy próbálta az oltási kedvet ösztönözni, hogy minden olyan magánszemélytől és cégtulajdonostól visszatartják a szövetségi forrásokat, akik nem tesznek eleget a vakcinákra vonatkozó szabályozásnak.

Ezen a héten az egészségügyi szakértők arról tájékoztattak, hogy az ötéves kornál idősebb lakosság 75 százaléka teljeskörűen be van oltva.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.