BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egymást követték a közúti balesetek Törökországban szombaton, sok az áldozat

Több halálos áldozatokkal járó baleset is történt a török utakon szombaton. Az egyik autópályán, Gazientep tartományban egy busz belerohant egy korábbi balesetnél dolgozó csapatba. Tizenhatan meghaltak, köztük mentősök, tűzoltók és újságírók. A szíriai határnál lévő Derik városban egy kamion fékhiba miatt a tömegbe hajtott, itt is legalább 16-an vesztették életüket és többtucatnyian megsebesültek.

Balesetnél dolgozókat gázolt egy autóbusz szombaton egy törökországi autópályán Gazientep tartományban, 

tizenhatan meghaltak, köztük mentősök, tűzoltók és újságírók, 

a szíriai határ közelében fekvő Derik városban pedig fékhiba miatt egy kamion hajtott a tömegbe, itt is legalább tizenhatan vesztették az életüket – közölték a helyi hatóságok és a sajtó.

Fotó: AFP

Gaziantep tartomány kormányzója arról adott hírt, hogy a halálos áldozatok mellett huszonkét sérültje is volt a tragédiának, amely a Gaziantep és Nizip közötti autópályán történt.

A DHA hírügynökség közlése szerint a busz egy tűzoltóautónak, egy mentőautónak és az újságírók gépkocsijának is nekiütközött. A mentőcsapatok egy korábbi baleset helyszínén dolgoztak. A halálos áldozatok között három tűzoltó, két mentős és két újságíró is van. Mindegyik elhunyt török állampolgár.

Egymást követték a tragédiák

Tizenhat ember meghalt és huszonkilencen megsérültek – közülük nyolcan életveszélyesen –, amikor 

egy kamion fékhiba miatt a tömegbe hajtott a dél-törökországi Mardin tartomány Derik városában

 – közölte Fahrettin Koca egészségügyi miniszter szombat este a Twitteren.

A török médiában közzétett felvételeken látni lehetett, amikor a gépkocsivezető elveszítette az uralmát a kamion felett, és teljes sebességgel több járműnek és a menekülni próbáló járókelőknek ütközött.

A deriki már a harmadik baleset Törökországban szombaton. A délelőtti órákban jelentették be a Gaziantep tartományban történt balesetet, majd röviddel ezt követően érkezett az információ egy másikról, a fekete-tengeri Rize városból. Ez utóbbiban legalább huszonöt, Trabzonból Isztambulba tartó turista megsérült. A sérültek állampolgárságát nem közölték.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.