BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A Kreml török békejavaslatra számít a Putyin–Erdogan-találkozón

A Kreml érdemi török közvetítési javaslatra számít Vlagyimir Putyin orosz és Recep Tayyip Erdogan török elnök csütörtöki találkozóján.

A Kreml érdemi török közvetítési javaslatra számít Vlagyimir Putyin orosz és Recep Tayyip Erdogan török elnök csütörtöki találkozóján az ukrajnai konfliktus ügyében –  mondta szerdán Jurij Usakov, az orosz államfő külügyi tanácsadója.

Erdogan valószínűleg hivatalosan javaslatot tesz valamire – mondta az elnöki tanácsadó a két vezető Kazahsztánban esedékes csütörtöki találkozója előtt.

Sajtóértesülések vannak arról, hogy a török fél meghatározott elgondolásokkal fog előállni, nem zárhatom ki, hogy Erdogan aktívan érinti majd ezt a témát az asztanai tárgyaláson

tette hozzá Usakov, aki  érdekes és hasznos megbeszélést vár.

Usakov beszélt arról is, hogy ha létrejönne az orosz–ukrán kapcsolatfelvétel, az török területen történne. Törökország nagymértékben függ az orosz gáztól és olajtól. Az ukrajnai orosz hadművelet kezdete óta Ankara arra törekszik, hogy fenntartsa kapcsolatait Ukrajnával és Oroszországgal egyaránt.

Ankara fontos szerepet játszott a szeptemberi orosz–ukrán fogolycserében, illetve a fekete-tengeri ukrán gabonaexport újraindítását célzó júliusi megállapodás létrejöttében.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.