BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Megszólaltak a szirénák, újra Kijevet lövik

Az orosz erők újabb rakétatámadást hajtottak végre a nyugat-ukrajnai megyékben lévő fontos energetikai hálózatok létesítményei ellen.

Az újabb orosz támadások miatt szombaton Ukrajna-szerte megszólaltak a szirénák. A hatóságok detonációkról számoltak be az északnyugat-ukrajnai Rivnéből, a kijevi agglomerációból és Odesszából. Az ukrán légvédelmi rendszer aktív volt – közölték a hatóságok az MTI beszámolója alapján.

Fotó: MTI / AP / Adam Schreck

Vitalij Klicsko kijevi polgármester megerősítette a főváros elleni támadások hírét. Folytatódik a légiriadó – írta Telegram-csatornáján, és azt tanácsolta a lakosoknak, hogy maradjanak az óvóhelyeken.

 

Az ukrán hatóságok arról számoltak be, hogy gondok vannak az ország energia- és vízellátásával.

 

Az orosz erők újabb rakétatámadást hajtottak végre a nyugat-ukrajnai megyékben lévő fontos energetikai hálózatok létesítményei ellen – közölte a közösségi portálokon az Ukrenerho állami áramszolgáltató, hozzátéve, hogy a károk mértéke hasonló, illetve talán még nagyobb, mint az október 10-12-i támadásoké.

Ukrajnának áramimportra lehet szüksége, hogy átvészelhesse a telet

German Galuscsenko ukrán energiaügyi miniszter szerint az orosz támadások az energia-infrastruktúra 30-40 százalékát sújtották, aminek következtében Ukrajna 4000 megawattnyi termelőkapacitást veszített.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.