BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Stoltenberg: nem szabad alábecsülni Oroszországot

A NATO-főtitkár szerint az orosz elnök nem adta fel az Ukrajna megszerzésére irányuló terveit, és úgy véli, elhúzódhat a háború.

Jens Stoltenberg, a NATO főtitkára szerint Vlagyimir Putyin orosz elnök nem adta fel az Ukrajna feletti ellenőrzés megszerzésére irányuló terveit, és a háború elhúzódására figyelmeztetett – tudatta a The Guardian.

„Semmilyen jel nem utal arra, hogy Putyin megváltoztatta volna a háború általános célját, amely az Ukrajna feletti ellenőrzés megszerzése” – mondta a DPA hírügynökségnek adott nyilatkozatában. Oroszország új egységeket mozgósított, és hajlandóságot mutatott arra, hogy fájdalmas veszteségeket szenvedjen el.

Nem szabad alábecsülni Oroszországot. A háborúk kiszámíthatatlanok, fel kell készülnünk a harcok elhúzódására és az újabb orosz offenzívákra is

– mondta.

Fotó: Kenzo Tribouillard / AFP

A NATO vezetője felszólította a szövetségeseket, hogy biztosítsanak katonai segítséget Ukrajnának. Kiemelte, hogy paradoxonnak hangozhat ugyan, de az Ukrajnának nyújtott katonai támogatás a leggyorsabb út a béke eléréséhez. A legtöbb háború a tárgyalóasztalnál ér véget – ahogyan remélhetőleg ez a háború is ott fog befejeződni –, de nagymértékben függ a katonai helyzettől, hogy Ukrajna mit tud elérni ezeken a tárgyalásokon – mondta.

Ha tehát azt szeretnénk, hogy Ukrajna független demokratikus állam maradjon, akkor Ukrajnának katonai támogatást kell nyújtanunk – tette hozzá. 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.