BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ingoványos tereppé vált Herszon megye a megszálló orosz csapatoknak

Az ukrán csapatok egyre több támadást hajtanak végre Herszon megyében. A Kremlnek lépnie kell, ha nem akar teljesen kiszorulni a területről.

Az Egyesült Királyság védelmi minisztériumának friss közlése szerint Herszon megyében végrehajtott ukrán támadások után Oroszország azzal a dilemmával szembesült, hogy meg kell-e erősíteni ezt a területet, vagy csapataival ellentámadást indít Ukrajna ellen. Az elmúlt héten felerősödtek a harcok a Dnyeper folyó mentén – írta a minisztérium a hírszerzési jelentésében.

Emellett az ukrán csapatok kibővítették azt a hídfőt, amelyet 2023 júniusa óta használnak a lerombolt Antonovszkij híd helyett – olvasható a jelentésben. A The Kyiv Independent cikke szerint a két fél folytatja a harcot a Dnyeper torkolatában található kis szigetek feletti ellenőrzésért is – tette hozzá a brit védelmi minisztérium.

Russian War on Ukraine: Kryvyi Rih Hit By Russian AirstrikesJuly 31, 2023, Kryvyi Rih, Ukraine: Rubble from a Russian missile attack on the city of Kryvyi Rih, Ukraine. Residential buildings, a university building, a crossroads were hit,'' President Zelensky, who is from Kryvyi Rih, said in a statement. ''Unfortunately, there are dead and wounded. There may be people under the rubble. My condolences to all those who have lost their loved ones because of Russian terror. Russian War on Ukraine: Kryvyi Rih Hit By Russian Airstrikes July  , 2023
Fotó: Northfoto

Augusztus 9-én a Háborús Tanulmányok Intézete (Institute for the Study of War, ISW) arról számolt be, hogy 

az ukrán erők a folyón átívelő rajtaütést hajtottak végre a Herszon megye orosz fennhatósága alá tartozó területeken, és sikerült áttörniük az orosz védelmet, és akár 800 méterrel is előrenyomultak.

Nagy orosz lőszerraktárat robbantottak fel az ukránok Herszon régióban – videó

Egy fontos orosz lőszerraktárat semmisítettek meg az ukránok Henyicseszk kikötőváros közelében az odesszai katonai adminisztráció szóvivője szerint.

A portál ukrán fegyveres erőknél dolgozó forrása később megerősítette az értesülést. A forrás hozzátette, hogy a hadművelet résztvevői 16 orosz katonát ejtettek foglyul, akiket átvittek a folyó másik partjára. A térségben tartózkodó ukrán erők a lapnak elmondták, hogy hónapok óta hajtanak végre kisebb éjszakai rajtaütéseket a folyó mentén. 

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.