BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Marad holnap is a strandidő

Vasárnap derült idő várható, csak kevés gomolyfelhő zavarhatja a napsütést.

A kontinens déli, illetve középső területei felett anticiklon okoz nyugodt, de egyre melegebb időt. Délnyugati áramlással főként a Pireneusi-félsziget fölé érkezik forró, szaharai eredetű levegő, ennek megfelelően azon a területen mérik a legmagasabb hőmérsékletet: több helyen is 40, egyes területeken már 45 fok felett tetőzik a hőség. 

20200826 Ábrahámhegy Balatoni illusztrációFotó: Markovics Gábor (MG)Ripost
Balaton , Ábrahámhegy illusztrációk , strandolok , tömeg  Fotó : Markovics Gábor
Fotó: Markovics Gábor / Ripost

Mozgalmasabb, hűvösebb az idő a Brit-szigetek térségében, ott egy ciklon hatására a csúcsértékek nagyrészt 25 fok alatt maradnak. A ciklon hosszan elnyúló, hullámzó frontrendszere a Skandináv-félszigettől egészen a Vizcayai-öbölig ér, a front mentén eső, zápor, helyenként zivatar is kialakul. Zivatarok még a Kelet-európai-síkságon is előfordulnak, ezek az első jeleit mutatják egy kimélyülőben lévő ciklonnak. A Kárpát-medence időjárását az anticiklon alakítja, amely derült, döntően eseménytelen időjárást okoz térségünkben.

Vasárnap derült idő várható, csak kevés gomolyfelhő zavarhatja a napsütést. Az ország döntő részén nem lesz csapadék, de délután az északnyugati tájakon kialakulhat egy-egy zápor, zivatar. 

A légmozgás nagyrészt mérsékelt marad, azonban a Kisalföldön vasárnap megélénkül a déli szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 17 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 27 és 32 fok között várható.

Fronthatás nem terheli szervezetünket. A légköri változásokra érzékenyeknél gyenge melegfrontra jellemző tünetek jelentkezhetnek, fejfájás, fáradékonyság, álmosságérzet, alvászavarok, feszültség, idegesség. A szív- és érrendszeri betegségekben szenvedőknél vérnyomás-ingadozás, szédülékenység, mellkasi panasz lehet a jellemző tünet. Erős lesz az UV-sugárzás, ezért mindenki gondoskodjon a bőr és a szem védelméről. A meleg idő miatt a szervezet folyadékigénye is megnő, ezért a nap folyamán ennek pótlására is érdemes odafigyelni – közölte a Köpönyeg dr. Pukoli Dániel szakvéleményét.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.