BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Fehérorosz területről támadtak a lengyel határőrökre

A lengyel–fehérorosz határ 186 kilométeres szakaszán, a közel-keleti és észak-afrikai országokból kiinduló, Fehéroroszországon át a Lukasenka-rezsim támogatásával érkező migrációs hullám miatt Lengyelország acélkerítést épített.

Megtámadták a lengyel határőrség egyik járőrét a fehérorosz határon. A tájékoztatás szerint egy hétfős csoport egyenruhában és eltakart arccal, kövekkel dobálta meg a határőröket fehérorosz területről, a Dubice–Cerkevne határállomásnál – írja a Mandiner.

Poland Completes Belarus Border Wall
Lengyelország 5,5 méter magas acélkerítést épített a belarusz határra.
Fotó: Artur Widak / AFP

A támadóknál csúzlik és fáklyák is voltak, amelyekkel elvakították a járőröket. Személyi sérülésről nem érkezett jelentés, az esetet még vizsgálják. A lengyel–fehérorosz határ 186 kilométeres szakaszán, a közel-keleti és észak-afrikai országokból kiinduló, Fehéroroszországon át a Lukasenka-rezsim támogatásával érkező migrációs hullám miatt Lengyelország 5,5 méter magas acélkerítést épített.

A közös határ 206 kilométer hosszú szakaszán a határfolyók mentén is mozgásérzékelőkből és kamerákból álló riasztórendszert létesítenek. Idén márciusig csaknem 40 ezer határsértési kísérletet regisztráltak, tavaly ez a több mint 60 százalékkal, mintegy 15 700-ra csökkent. A határőrök az év eleje óta több száz, illegális bevándorlás szervezésével és elősegítésével gyanúsított személyt – általában külföldieket – tartóztattak fel.

Elkezdte a Fehéroroszországgal közös határ megerősítését Ukrajna

Újabb erődítményekkel és aknacsapdákkal erősítik meg az ukrán–fehérorosz határ védelmét az ukrán fegyveres erők a Wagner csoport Belaruszba érkezése után. A parancsnok kifejtette: tudják, hogy Wagner-zsoldosok érkeznek Fehéroroszország területére, ezért olyan feltételeket teremtenek a határon, hogy az teljesen átjárhatatlan legyen az ellenséges erők számára. Közölte azt is, hogy többek között a csernyihivi régióban az ukrán hadsereg kiásott már egy több mint negyven kilométer hosszú árkot harckocsik behatolásának megakadályozására.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.