BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Markolóval vágtak lyukat a kínai nagy falon

A kínai hatóságok őrizetbe vették az elkövetőket, de a nyomozás még tart. Az építményben helyrehozhatatlan károk keletkeztek.

Két embert őrizetbe vettek Kínában, miután a vádak szerint megrongálták a nagy falat az északi Sanhszi tartományban egy markológéppel. A Jouju megyei hatóságok szerint augusztus 24-én értesültek arról, hogy egy rés tátong a falon Jancsiahe városának közelében – közölte a közszolgálati CCTV.

Aerial view of the Great Wall in autumn in Beijing
Aerial view of the Great Wall, showing the beautiful scenery of the Great Wall in autumn in Beijing, China, 12 October 2020. (Photo by Yang Dong / Imaginechina via AFP)
Fotó: YANG DONG / AFP

A nyomozás szerint egy 38 éves férfi és egy 55 éves nő vágott lyukat a falon a markolóval, hogy lerövidítsék útjukat, ám ez a tévé szerint helyrehozhatatlan károkat okozott a fal integritásában és biztonságában – írja a CNN. A nyomozást az őrizetbe vételek ellenére még nem zárták le.

A térséget a 32. nagy fal néven ismerik és egyike az eredeti állapotban megmaradt szakaszoknak, a nagy fal és az őrtornyok még a Ming-dinasztia (1368–1644) korába nyúlnak vissza. A nagy fal 1987-ben került fel az UNESCO világörökségeinek listájára.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.