BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Óriási pénzért vásárol be Bulgária amerikai fegyvereket

Bulgária különböző Stryker páncélozott szállító jármű, valamint a kapcsolódó rendszerek és fegyverek vásárlására kért engedélyt.

Az amerikai külügyminisztérium 1,5 milliárd dollár értékben engedélyezte Stryker páncélozott szállítójárművek és egyéb rendszerek esetleges eladását Bulgáriának –  közölte a Pentagon alá tartozó Védelmi Biztonsági Együttműködési Ügynökség (DSCA). 

Ukraine: de premiers renforts militaires américains arrivés en Roumanie
Fotó: AFP

A külügyminisztérium közleménye szerint Bulgária 183 különböző átalakítású Stryker páncélozott szállítójármű, valamint a kapcsolódó rendszerek és fegyverek vásárlására kért engedélyt. 

A DSCA szerint a szállítmányok erősíthetik Bulgária védelmi potenciálját, és lehetővé tennék, hogy hatékonyabban fékezzék a fenyegetéseket a régióban. 

Az amerikai kormány már értesítette a kongresszust a döntéséről. A törvényhozásnak 30 napja van arra, hogy engedélyezze vagy blokkolja az ügyletet. 

Eldőlt: Bulgária is nehézfegyvereket ad Ukrajnának

A bolgár parlament megszavazta a kormány javaslatát, amelynek alapján az ország mintegy száz páncélozott járművet, főként harckocsikat küld az Oroszország által indított háborúban védekező Ukrajnának.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.