BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Okos befektetés: az Egyesült Államok újabb kétszázmillió dollárért küld fegyvert Ukrajnába

Az Egyesült Államok teljes mértékben elkötelezett Ukrajna támogatása mellett. A legutóbbi döntés szerint a Pentagon készleteiből kétszázmillió dollár értékben küldenek fegyvereket Kijevnek.

Az Egyesült Államok újabb 200 millió dollár (mintegy 75 milliárd forint) értékű katonai segítséget jelentett be szerdán Ukrajna számára az Oroszországgal vívott harcához.

Military mobility continues in Bakhmut frontlineBAKHMUT, UKRAINE - A Ukrainian soldier holds artillery ammunition near the frontline area amid the Russia-Ukraine war, in Bakhmut, Ukraine .uhammed Enes Yildirim / Anadolu Agency (Photo by Muhammed Enes Yildirim / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)
Fotó: AFP

A védelmi minisztérium közleménye szerint 

az amerikai hadsereg készleteiből rendelkezésre bocsátott csomag tartalmaz légvédelmi eszközöket, harckocsi-elhárító fegyverzetet és egyéb eszközöket.

A szállítmány tételes listáján szerepelnek légelhárító rakéták, drónelhárító eszközök, 105 és 155 milliméteres lövedékek, HIMARS rakéták, precíziós eszközök, romboló lövedékek, kisebb kézifegyverek és hozzá való lövedékek, valamint a korábban rendelkezésre bocsátott eszközök karbantartásához, javításához szükséges alkatrészek és felszerelés.

A Pentagon közleménye megállapítja, hogy az Egyesült Államok – szövetségeseivel együtt – elkötelezett amellett, hogy Ukrajna rendelkezésére bocsássa az azonnali harctéri szükségletek kielégítéséhez fontos eszközöket, és egyben felszólítja a kongresszust, fogadja el az ukrajnai támogatás folytatásához szükséges költségvetési keretet.

A dokumentum az Ukrajnának nyújtott biztonsági támogatást „okos befektetésnek” nevezi a nemzetbiztonságba. 

Megállapítja, hogy a katonai támogatás segít megelőzni egy szélesebb konfliktus kialakulását a régióban, miközben erősíti az amerikai védelmi ipar alapjait, és magas szakértelmet igénylő munkahelyeket teremt az amerikai emberek számára.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.