BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
null

Börtöncellákat is találtak, Izrael elfoglalta a Hamász rendőrségi főhadiszállását – videóval

Izrael már több épületet is elfoglalt, amelyek korábban Hamász vezetők központjaiként szolgáltak, valamint fegyvereket is lefoglaltak.

Az izraeli hadsereg (IDF) közzé tette, hogy számos, korábban a Hamász által uralt kormányépületet foglal el a 7. páncélos hadosztály és a Golani gyalogdandár Gázaváros Sheikh Ijlin és Rimal kerületeiben. A katonák által elfoglalt helyszínek között szerepel a Hamász parlament, a kormányzati komplexum és a rendőrség főhadiszállása is – írja a The Times of Israel.

Fotó: AFP

Az IDF azt állítja, hogy elfoglalta egy gázai egyetem mérnöki karának épületét is, amely fegyvergyártó és -fejlesztési intézetként működött, valamint egy másik Hamász-épületegyüttest kiképzőbázissal, parancsnoki központtal, kihallgató helyiségekkel és börtöncellákkal. Az izraeli erők 

elfoglalták azt az épületet is, amely otthont adott a Hamász fegyveresek vezetőinek, valamint a hírszerzésnek és más magas rangú tisztviselőknek, akik felelősek az október 7-i támadás kiterveléséért. 

Az IDF állítása szerint eddig több mint 15 ezer célpontot és 300 alagutat semmisítettek meg. Egy X-en közzétett videón jól látható, ahogy izraeli katonák épületeket foglalnak el és több tucat fegyvert foglalnak le. 

Az izraeli védelmi minisztérium hétfőn este jelentette be, hogy a Hamász elvesztette az irányítást Gáza felett. A védelmi miniszter elmondása szerint napról napra növelik a nyomást a Hamászon és egyre látványosabb az eredmény. Az izraeli erők minden nap újabb Hamász-parancsnokokat, s több tucat, néha több száz terroristát iktatnak ki.

 

 

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.