BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Netanjahu: Izrael adott volna üzemanyagot a Sifa kórháznak, de visszautasították

Az izraeli miniszterelnök szerint a Hamásznak nem a kórház, csak a hadigépezete üzemeltetésére kell üzemanyag.

Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök szerint Izrael felajánlotta, hogy biztosít üzemanyagot a gázai Sifa kórháznak – amely üzemanyaghiányra hivatkozva felfüggesztette működését –, de az ajánlatot nem fogadták el.

Az izraeli kormányfő az NBC Newsnak adott vasárnapi interjújában válaszolt arra a kérdésre is, hogy az izraeli vádak, miszerint a Hamász főhadiszállása a kórház alatt található, igazolják-e a betegek és csecsemők életének veszélybe sodrását.

Fotó: AFP

Netanjahu szerint valójában felajánlották, hogy biztosítják a kórház üzemanyagellátását, mivel nem a civilekkel harcolnak. Az izraeli hadsereg (IDF) ugyancsak vasárnap pedig jelezte, hogy készen áll az újszülöttek evakuálására a kórházból, miközben palesztin tisztviselők szerint a kórházban sokan továbbra is bezárva vannak és három csecsemő meghalt, miközben több tucatnyinak veszélyben van az élete egy esetleges áramszünet alatt. A harcok a kórház közelében dúlnak – írja a Reuters.

Az izraeli miniszterelnök szerint a Hamász a kórházakban bujkál és nem annak működésére szeretne üzemanyagot, hanem a hadigépezete működtetésére. Az iszlamista szervezet tagadja az izraeli vádakat, köztük azokat is, amely szerint élő pajzsként használnák a Gázai övezet civil lakosságát.

 

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.