BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Több tucat túszt engedhet szabadon a Hamász

Cserébe háromnapos tűzszünetet és az izraeli börtönökben őrzött palesztin nők és gyerekek szabadon bocsátását szeretnék.

A katari közvetítők mintegy 50, a Hamász fogságába ejtett túsz szabadon bocsátásáról egyeztetnek az iszlamista szervezettel és Izraellel cserébe egy háromnapos tűzszünetért.

Az alku részleteinek kidolgozásában az Egyesült Államok is részt vesz és annak értelmében Izraelnek is el kellene engednie több, az ország börtöneiben őrzött palesztin nőt és gyereket, valamint növelnie a Gázai övezetbe engedélyezett humanitárius szállítmányok mennyiségét – írja a Jerusalem Post.

Hamas,Of,The,Ezz-al,Din,Al-qassam,Brigades,,The,Armed
Fotó: Anas-Mohammed / Shutterstock

A megállapodás a Hamász október 7-i támadása óta a túszok legnagyobb elengedését jelentené. A megállapodás nagy vonalakban elfogadható a Hamász számára, ám Izrael egyelőre nem bólintott arra rá. Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök mindeddig elzárkózott a tűzszüneti javaslattól. Egyelőre azt sem tudni, hogy hány plaesztin nőt és gyereket kellene az alku keretében kiengedni az izraeli börtönökből.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.