BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
Élő közvetítés
folyamatosan frissül

Az orosz-ukrán háború 809. napja – merényletet hiúsítottak meg Kijevben

Russian rocket attack in Ukraine's capital Kyiv
Összefoglaló:

Ukrán sajtóértesülések szerint az ukrán biztonsági szolgálat (SBU) megakadályozta azt a támadást, amelyet Oroszország május 9-én Kijevben tervezett végrehajtani. 

Az ukrán biztonsági szolgálat proaktív volt, a terrortámadás elkövetőit tetten értek és letartóztatták

– fogalmazott Artem Dehtiarenko, az SBU szóvivője, akit az Ukrajinszka Pravda és a Kijevi Posta , valamint a BBC orosz szolgálata idézett. Hozzátette, hogy bizonyítékokat is gyűjtöttek, amelyek egyértelműen megerősítik az orosz részvételt. A The Guardian szemléje szerint az SBU azt közölte, hogy további részletekkel később fog szolgálni. 

Russian rocket attack in Ukraine's capital Kyiv
Fotó: Anadolu / AFP

Egy Ukrajnából érkező dróntámadás gyújtott fel egy olajfinomítót a dél-oroszországi Volgográd régióban – közölte vasárnap a régió kormányzója. A Baza orosz Telegram-csatorna, amely az orosz biztonsági szolgálatokhoz kapcsolódik, egy lángokban álló ipari épületről tett közzé felvételeket. Öt ember meghalt és kilencen megsebesültek három különálló ukrán drón- és tüzérségi csapásban az orosz határ menti Belgorod és Kurszk tartományok, valamint az ukrán Donyeck városa ellen. Denis Puszilin, az Oroszország által a kelet-ukrajnai donyecki régió élére ültetett ukrán vezető, a Telegramban közzétett nyilatkozata szerint

három civil meghalt, nyolc pedig megsebesült, amikor egy ukrán rakéta becsapódott egy donyecki étterembe.

 

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.