BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Folytatódik a határtalan barátság: megérkezett Pekingbe Putyin

Ez az orosz elnök első külföldi útja legújabb elnöki ciklusában. Vlagyimir Putyin és Hszi Csin-ping az Ukrajna elleni orosz invázió előtti napokban beszélt a határtalan együttműködésről.

Vlagyimir Putyin orosz elnök csütörtökön megérkezett Kínába, legújabb elnöki ciklusa első külföldi útján. Az orosz államfő kétnapos látogatást tesz Pekingben és Harbinban.

Putyin, Hszi
Putyin és Hszi legutóbb tavaly októberben találkoztak, ugyancsak Kínában / Fotó: AFP

Putyin gépe a Hszinhua kínai állami hírügynökség szerint helyi idő szerint hajnalban landolt a pekingi repülőtéren, majd reggel Hszi Csin-ping kínai elnök is üdvözölte. A látogatás első programjaként a két államfő személyes tárgyalást folytat.

A látogatásról szóló bejelenésében az orosz elnök sajtószolgálata közölte, hogy Putyin Hszi Csin-ping kínai államfő meghívására látogat Pekingbe, ahol a várakozások szerint 

részletesen megvitatják az átfogó partnerség és a stratégiai együttműködés kérdéseinek egész sorát, 

valamint meghatározzák az orosz-kínai gyakorlati együttműködés továbbfejlesztésének kulcsfontosságú területeit. Megemlékeznek a kétoldalú diplomáciai kapcsolatok felvételének 75. évfordulójáról is.

Az orosz államfő aztán Harbinban részt vesz a nyolcadik orosz–kínai expó és a negyedik orosz–kínai régióközi együttműködési fórum megnyitó ünnepségén, valamint találkozik a helyi műszaki egyetem diákjaival és tanáraival.

Putyin utoljára tavaly októberben járt Pekingben, az Egy út, egy övezet fórumon, előtte pedig tavaly márciusban ő látta vendégül Hszit Moszkvában.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.