BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Klímavédelem másképp: dízelaggregátorról töltöttek egy Teslát Szegeden

A nem mindennapi esetet a szegedi Dóm téren kapták lencsevégre.

A Magyar Kerékpárosklub szegedi szervezete osztott meg a Facebook-oldalán egy fotót, amelyen egy bordó Tesla Model Y látható a fogadalmi templom oldalánál parkolva, mögötte egy utánfutóra erősített dízelaggregátorral, amelyről épp töltik a Teslá – vette észre a Szegeder.

Klímavédelem másképp: dízelaggregátorról töltöttek egy Teslát Szegeden / Fotó: Magyar Kerékpárosklub

Néha kapóra jön egy elektromos autó töltéséhez egy belvárosban pöfögő dízelaggregátor

– áll a posztban, hozzáteszik, hogy „az elektromos autókkal ugyanúgy állunk a dugóban, föltartjuk a tram-traint, buszt, trolit, és ugyanolyan nehéz velük parkolót találni, és valahogy a közterületi töltésüket is meg kell oldani, ráadásul a töltés jóval tovább tart, mint egy tankolás”. Nem meglepő módon a kerékpárt ajánlják mint alternatívát.

A lap szerint az elektromos autók aggregátorról történő töltése egy igen ellentmondásos és gyakran vitatott jelenség, amelyet az elektromos járművek kritikusai előszeretettel emlegetnek. A jelenség lényege, hogy egyes helyeken, ahol nincs kiépített elektromostöltő-infrastruktúra, mobil dízelgenerátorokat használnak az elektromos autók töltésére.

Tesla: gyárlátogatással kényeztetik kínai vásárlóikat

A kereslet megcsappanása miatt a gyártók különféle marketingeszközök bevetésével próbálnak kedvet csinálni a villanyautók vásárlásához. A Tesla Kínában kaliforniai álomúttal, kamatmentes hitellel és ingyenes töltéssel próbálkozik.

 

 

MFB ESG
 

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.