BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
null

Foci-Eb 2024: Orbán Viktor Olaf Scholzcal is találkozik

Nemcsak a magyar futballszurkolókat, hanem Orbán Viktort is várják Stuttgartba, a Németország–Magyarország Európa-bajnoki csoportmérkőzésnek otthont adó német nagyvárosba. Sajtóhírek szerint a miniszterelnök Olaf Scholz német kancellárral is találkozik, akinek hazájában igencsak megcsappant a népszerűsége az utóbbi időben.

A magyar szurkolókon kívül Orbán Viktort is Stuttgartba várják szerdán. Sajtóhírek szerint Baden-Württemberg miniszterelnöke, Winfried Kretschmann és Stuttgart polgármestere, Frank Nopper fogadja majd a magyar kormányfőt a városban. Az SWR úgy tudja, Orbán, Kretschmann és Nopper mellett az eseményen felszólal mindkét futballszövetség elnöke, Bernd Neuendorf és Csányi Sándor is.

Foci-Eb 2024
Foci-Eb 2024: Orbán Viktor és Csányi Sándor (jobbra) is ott lesz szerda este Stuttgartban / Fotó: Czagány Balázs

 

Összejön az Orbán–Scholz-találkozó 

Az SWR arról is beszámol, hogy 

Orbán Viktor Olaf Scholz német kancellárral is találkozik a focimeccsen.

A szövetségi kormány tájékoztatása szerint a későbbi, kancellárián tervezett hivatalos találkozó pedig a soros magyar uniós elnökség zászlaja alatt zajlik majd. A cikk emlékeztet: július 1-jén Magyarország veszi át az Európai Unió elnökségét a hat hónapos rotációs időszakban. 

Ahogy azt a Világgazdaság is megírta, alig két és fél évnyi hivatali idő után Scholz kormánya immár a sokadik törésponthoz érkezett. A belharcok és – a legtöbb kritikus szerint – a hozzá nem értés következtében a modern német történelem legnépszerűtlenebb kabinetjévé vált. A németek több mint kétharmada ki is fejezte ebbéli véleményét. A kancellár személyes népszerűségi mutatója is negatív rekordot döntött, 

több mint 70 százalék elégedetlen az általa végzett munkával. 

Olaf Scholz lejtmenete 

A novemberi döntés ráadásul több tízmilliárd eurótól fosztotta meg a koalíciót. A szövetséget azóta is belső ellentétek feszítik: a két baloldali párt, Scholz Szociáldemokrata Pártja (SPD) és a Zöldek állandó harcban állnak a Christian Lindner pénzügyminiszter vezette, fiskálisan konzervatív Szabad Demokrata Párttal (FDP).  

 

 

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.