BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
Élő közvetítés
folyamatosan frissül

Az izraeli háború 244. napja – terroristák által megszállt ENSZ-iskolát bombázott az izraeli haderő

Egy palesztin fiú ellenőrzi a törmeléket egy vértócsa körül a Gázai övezet középső részén fekvő Nuseiratban, az izraeli bombázás során eltalált, kitelepített embereket befogadó ENSZ-iskolánál.
Összefoglaló:

Az izraeli fegyveres erők légicsapást mértek a Gázát mindeddig uraló iszlamista terrorszervezet egyik hadállására, amelyet az ENSZ Palesztin Segélyezési és Munkaügyi Szervezete által működtetett iskolában rendeztek be Nuseirat városában – írta a Bloomberg.

Egy palesztin fiú ellenőrzi a törmeléket egy vértócsa körül a Gázai övezet középső részén fekvő Nuseiratban, az izraeli bombázás során eltalált, kitelepített embereket befogadó ENSZ-iskolánál.
Palesztin fiú ellenőrzi a törmeléket egy vértócsa körül az izraeli hadsereg bombázása után / Fotó: AFP

A hadsereg szerint több terroristát megöltek, akik merényleteket és izraeli csapatok elleni támadásokat terveztek. A Gázai övezet központjában lévő iskolában kiépített állás a Hamász és a Palesztin Iszlám Dzsihád olyan egységeinek bázisául szolgált, amelyek részt vettek a tavaly október 7-i izraeli mészárlásban – írta az Euronews.

Mint írták, a Hamász állítása szerint a nuseirati iskolában kitelepítettek is voltak, és

a légicsapásnak 27 civil áldozata volt.

Az Al-Aksza Mártírok Kórház szerint viszont legalább 39 ember meghalt, több tucat pedig megsérült. A gázai hatóságok attól tartanak, hogy a szám még növekedhet, mivel állítólag még szállítanak áldozatokat a kórházba.

A gázai háború menete során már többször igazolódott, hogy a Hamász civil létesítményekbe – kórházak, iskolák – fészkelte be magát, és ezzel veszélybe sodorta a polgári lakosságot, sőt szándékosan pajzsként használta őket. Januárban Izrael közölte, hogy a segélyszervezet tizenkét alkalmazottja részt vett az október 7-i mészárlásban, és a szervezetbe beszivárgott a Hamász.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.