BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Vége: az ukránok nem bírják tovább

Az energetikai infrastruktúra elleni orosz támadások egyre inkább megviselik az ukrán lakosságot. Poltava városban az emberek már utcára vonultak a rendszeres áramszünetek miatt. A város egyik fő vezetéke meghibásodott, a település így napokra áram nélkül maradt.

Az ukrajnai Poltava lakói minden este az utcára vonulnak, hogy tüntessenek az áramkimaradások miatt. Sok otthon áram nélkül maradt, a lakosok az elektromos hálózat megjavítását követelik. Vannak olyan házak, amik vízhez sem jutnak.

A photo shows a townscape with dim lights due to power shortage caused by Russian military attack in Kyiv, Ukraine on June 28, 2024.( The Yomiuri Shimbun ) (Photo by Hiroto Sekiguchi / Yomiuri / The Yomiuri Shimbun via AFP)
áramszünet
Áramszünetek miatt szenvednek az ukránok / Fotó: AFP

A tüntetők utcákat foglalnak el és akadályozzák a tömegközlekedést is 

– írta meg a Kárpáti Igaz Szó.

A közműellátás tovább romlott a városban, miután a helyi transzformátorok is meghibásodtak.

A városi tanács titkára tárgyalt a tüntetőkkel. Katerina Jamscsikova elmondta, hogy a település áram- és vízellátásáért olyan magánvállalatok felelnek, akikre a városháza nem tud nyomást gyakorolni.

Az energiaszolgáltatók képviselője azzal próbálta meg enyhíteni a feszültséget, hogy közölte, a fennakadások nem az ütemezett leállások részét képezik, hanem egy megsérült kábel miatt kellett vészleállást elrendelni.

Azóta már ismét van áram a városban, de sok lakó már elköltözött a körülmények miatt.

A Poltavaoblenergo megyei szolgáltató és az Ukrenergo ottani képviselője sajtótájékoztató keretében próbálta csitítani a kedélyeket. Elmondták, hogy jelenleg a túlélést próbálják biztosítani és teljes mértékben megértik a felháborodott helyieket.

Bár az áram nagyrészt visszajött, a városlakók még mindig az utcára vonulnak tüntetni a rossz körülmények miatt.

Az orosz drónok és a rekord aszály együtt égetik fel az ukrán gabonamezőket

Az oroszok pusztítják a termőföldeket Dél-Ukrajnában. Drónokkal gyújtják fel az ukrán gabonát, vannak területek, ahol a termény harmada odaveszett. Herszon megyét egyébként is kifejezetten nagy szárazság sújtja, ami miatt jóval szerényebb aratásra lehetett számítani.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.