BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

London óva inti a brit turistákat a franciaországi utazástól

A brit külügyminisztérium arra figyelmeztet, hogy a választások miatt bármikor kitörhetnek erőszakos tüntetések. A tárca a sztrájkok miatti esetleges utazási zavarokra is felhívta a figyelmet.

A brit külügyminisztérium figyelmeztetést adott ki a hétvégén Franciaországba utazást tervező briteknek: vasárnap a választások végeredménye miatt bármikor kitörhetnek erőszakos tüntetések és zavargások. A tisztviselők arra kérik az utazókat, hogy látogatásuk során fokozott éberséggel járjanak el.

FRANCE - RN LEGISLATIVE CAMPAIGN
Fotó: Hans Lucas via AFP

A tárca közölte: fontos, hogy a brit turisták mindig kövessék a rendőrség és a helyi hatóságok tanácsait, valamint érdemes távol maradniuk a demonstrációktól és mindig tájékozódnak a fejleményekről. A minisztérium figyelmezteti  az állampolgáréit a sztrájkok miatti esetleges franciaországi utazási zavarokra is – írja az Express.

Ezzel kapcsolatban a minisztérium hangsúlyozta, hogy a kikötői dolgozók és a légiforgalmi irányítók szakszervezeteinek tervezett munkabeszüntetése várhatóan megzavar néhány kompjáratot és légi járatot Franciaország és az Egyesült Királyság között, továbbá az esetleges munkabeszüntetések fennakadásokat okozhatnak a párizsi tömegközlekedésben.

Politikai erőszak Franciaországban

Tegnap este támadás érte Prisca Thevenot kormányszóvivőt és csapatát, amikor kampányplakátokat helyeztek el. Thevenot ugyan nem sérült meg, de a helyettese és egy pártaktivista kórházi kezelésre szorult. A tíz fiatalból álló elkövető megrongálta a plakátokat, közülük négy embert letartóztattak.

A Marine Le Penn nevével fémjelzett Nemzeti Tömörülés egyik tagja pedig arról számolt be, hogy egy boltos megtámadta egy piacon. Így aztán nem meglepő, hogy a hatóságok is készülnek a választások második fordulójára és 30 ezer rendőrt vezényelnek ki országszerte az utcákra, ebből 5 ezret Párizsban.

A „francia Murdoch” adja a hátszelet Le Pennek

Bizonyára szinte semmit sem értek volna Marine Le Pen üzenetei, ha a Nemzeti Tömörülés mögött nem áll ott Vincent Bolloré milliárdos médiabirodalma. Minden valószínűség szerint az üzletember birtokában lévő sajtó nélkülözhetetlen volt ahhoz, hogy Le Pen ilyen népszerű lehessen, annál is inkább, mert a Bolloré család által épített birodalom egyre nagyobb közönséget vonz, népszerűsége töretlenül emelkedik.

 

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.