BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
null

Szívinfarktus kapott a magyar olimpiai bajnok – Békéscsaba is beszáll a pénzgyűjtésbe

Megdöbbenéssel értesült Ónodi Henrietta súlyos szívinfarktusáról Békéscsaba polgármestere, Szarvas Péter. A város vezetője megígérte, az önkormányzat is részt fog pénzügyileg vállalni az Egyesült Államokban élő magyar olimpiai bajnok tornásznő mihamarabbi felépülésében.

„Megdöbbenéssel értesültem arról, hogy Békéscsaba díszpolgára, az olimpiai bajnok Ónodi Henrietta néhány hónapja szívinfarktust kapott. Az Egyesült Államokban élő tornászlegenda életmentő műtéten esett át, már túl van az életveszélyen, de rendkívül költséges orvosi rehabilitációra szorul. Ónodi Henrietta testvére, Barbara közösségi gyűjtést szervezett hazánk olimpiai bajnok tornásznője kórházi ellátási költségeinek viselésére. Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata nevében jobbulást kívánunk Békéscsaba Díszpolgárának, és ígérem, hogy az önkormányzat is részt fog pénzügyileg vállalni Ónodi Henrietta olimpiai bajnok mihamarabbi felépülésében” – írta közösségi oldalán Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere, melyet a Békés Vármegyei Hírportál, a Beol vett észre. 

Ónodi Henrietta
Ónodi Henrietta életét Amerikában mentették meg – a felépüléséért gyűjtést szervezett a nővére / Fotó: Getty Images

Ónodi Barbara angol nyelvű bejegyzéséből derült ki, hogy testvére idén március 28-án egy floridai élelmiszerboltban lett rosszul és esett össze. 

Azonnal kórházba szállították, és bár útközben többször is megállt a szíve, sikerült stabilizálni az állapotát. Szinte teljes elzáródást találtak az artériáiban, életmentő műtétet hajtottak végre rajta

számolt be róla a Nemzeti Sport Online. 

A korábbi kiváló tornásznő édesanyja megerősítette a portálnak, hogy 

az olimpiai járadékát minden hónapban átutalják neki, a nővére abból állja a költségeket.

A kórházi rehabilitáció ugyanakkor hatalmas tehertétel, Ónodi Henrietta jó darabig nem fog tudni dolgozni, egyelőre a felépülése a cél, és hiába van biztosítása, az csak korlátozottan fedezi a költségeket. 

 

 

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.