BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
Ireland police department Gardai clash with anti-immigration protesters
Írország, tüntetés, bevándorlás

Tüntetéshullámot indított el az írországi bevándorlási válság – videó

Írországban egyre nagyobb az elégedetlenség a kormány bevándorláspolitikája miatt. Az ötmilliós országban már több tüntetés is volt emiatt.

Egyre nagyobb méreteket öltenek a bevándorlóellenes tüntetések Írországban. A hét elején tiltakozások kezdődtek Coolockban egy korábbi festékgyárnál, mivel a helyi lakosok ellenezték azt, hogy az épületet menedékkérők elhelyezésére jelölték ki – számolt be róla a GB News.

Ireland police department Gardai clash with anti-immigration protesters
Írország, tüntetés, bevándorlás
Az írországi Coolockban tüntetésbe torkollt a nagyfokú elégedetlenség / Fotó: Mostafa Darwish / AFP

Simon Harris kormányfőre egyre nagyobb nyomás nehezedik, sokan azt várják tőle, hogy tegyen határozott lépéseket a bevándorlás visszaszorítása érdekében. A miniszterelnök a coolocki tüntetéseket elítélendőnek tartja és „gengszterkedésnek” nevezte, ami sokak szemében csak olaj a tűzre.

 

A portál megjegyzi, hogy hasonló tüntetések akár az Egyesült Királyságban is bekövetkezhetnek. Ben Scallan ír politikai tudósító arról számolt be, hogy a probléma évek óta folyamatosan súlyosbodik, mivel Dublin elkötelezte magát amellett, hogy a menedékkérőkkel kapcsolatban nincs felső határ, annyi menedékkérőt fogadnak be, amennyit hatékonyan be tudunk fogadni. Egyes becslések szerint ez a szám elérheti a kétszázezret is.

Az Ír Köztársaság lakossága alig több ötmilliónál. Tehát kétszázezer ember ekkora népességű országban elképesztőn nagy szám

– emelte ki Scallan.

Az üggyel kapcsolatban nemrég megszólalt a Sinn Féin párt elnöke, Mary Lou McDonald is, aki aggasztónak nevezte, hogy a helyieknek nem lesz vétójoguk arra vonatkozóan, hogy ki költözhet be a városukba, a szomszédjukba. A párt határozottabb fellépést szeretne, mint amit a Harris-kabinet folytat.

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.