BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Zelenszkij is megérkezett Nagy-Britanniába

Az ukrán elnök az Európai Politikai Közösség csúcstalálkozójára érkezett. Volodimir Zelenszkij többek között Keir Starmer miniszterelnökkel és III. Károllyal is találkozik majd.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök csütörtökön megérkezett Nagy-Britanniába, ahol azonnal találkozott Valerij Zaluzsnijjal, Ukrajna volt főparancsnokával, aki nemrég nevezett ki Ukrajna nagy-britanniai nagyköveté. Zelenszkijt és Zaluzsnijt nem sokkal az elnöki gép leszállása után kezet fogva fotózták le a kifutópályán – írta a Kyiv Independent.

Volodimir Zelenszkij, Nagy-Britannia, orosz-ukrán háború
Volodimir Zelenszkijnek sűrű programja lesz az Egyesült Királyságban / Fotó: Justin Tallis / AFP

Zelenszkij azért utazott a szigetországba, hogy részt vegyen az Európai Politikai Közösség csúcstalálkozóján az Oxford melletti Blenheim-palotában.

Az Egyesült Királysággal való kapcsolatunknak különleges, így látogatásomnak is több programja van. Találkozni fogok III. Károly király őfelségével, Keir Starmer miniszterelnökkel, kormánytisztviselőkkel és védelmi vállalatok vezetőivel is

– írta X közösségi oldalán Zelenszkij.

Az ukrán elnök tervei szerint Kijev és London a találkozó során kormányközi megállapodást ír majd alá az ukrán védelmi ipar támogatásáról, megvitatja a jövőbeni védelmi együttműködések lehetőségét és azt is, hogy a háborúban álló ország hogyan bővítheti védelmi képességeit.

Tanácstalan a Kreml Volodimir Zelenszkij kijelentése miatt

Oroszország nem érti, hogy Volodimir Zelenszkij ukrán elnök milyen békecsúcsról beszélt hétfőn. A Kreml úgy látja, hogy a jelenlegi amerikai vezetés a háború meghosszabbítását akarja.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.