BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
null

Irdatlan mennyiségű kokaint mosott partra a Debby hurrikán

A jó szamaritánusok szerencsére azonnal jelentették a fogást a rendőrségnek.

A Debby hurrikán nemcsak halálos pusztítást hagyott maga után az Egyesült Államok délkeleti partjain augusztus elején, hanem több mint 45 kiló kábítószert is, amelyet Floridában találtak.

A Debby 1,6 millió dollár érékű kokaint mosott partra / Fotó: China Xtra via AFP

Az első adagot, 25 csomag kokaint augusztus 4-én fedezte fel egy jó szamaritánus Key West közelében, aki azonnal értesítette a hatóságokat; ennek az adagnak a becsült utcai értéke több mint egymillió dollár (357 millió forint) volt.

Egy héttel később a Collier megyei seriff hivatala tudatta, hogy egy újabb adag, ezúttal 625 ezer dollár értékű kokaint találtak Eveglades City közelében ringatózni a hullámokon.

Erről is jó szándékú állampolgárok tettek jelentés, akik csónakjukban ülve fedezték fel a különös fogást – tudósított a CNN.

„Értékeljük a közösségünk jó szamaritánusainak segítségét, akik megláttak valami szokatlant, és értesítették a rendőrséget” – írta a Facebookon Kevin Rambosh seriff.

A mikroméretű csomag a rajta lévő kacsakagylók alapján jó ideje a vízben lehetett már. A hatóságok most próbálják kideríteni, honnan származik a kábítószer.

Akarattal dobják a tengerbe

„Hatalmas csomag kábítószerekről van szó, a marihuánától hasison keresztül kokainig, amelyeket Miami és Florida Keys partjainál lebegve fedeztünk fel, valószínűleg az utóbbi idők viharai mosták ezeket a partra” – írta posztjában a seriff.

A csempészek hajókkal, tengeralattjárókkal és egyéb járművekkel szállítják a kábítószert, és gyakran vízbe dobják, hogy elkerüljék a lebukást, ha felmondja a szolgálatot a motor, rosszra fordul az idő, vagy megjelenik a parti őrség.

Brian Townsend, a kábítószer-ellenes hatóság (DEA) nyugalmazott különleges ügynöke elmondta a hírtelevíziónak, hogy a víz gyakran mos partra kábítószert Dél-Texasban is.

A csempészek szándékosan dobják a vízhatlan műanyagba csomagolt konténereket a tengerbe meghatározott pontokon, hogy onnan mások később begyűjtsék

– magyarázta.

Ilyenkor azonban előfordul, hogy az áramlatok és a hullámok – különösen olyan viharok alkalmával, mint a Debby – az eredeti céltól messze sodorják partra a szállítmányokat.

Júniusban az alabamai hatóságok 25 kiló, 450 ezer dollár értékű kokaint találtak a parton Dauphin szigeténél, egy héttel később a strandolók 32 kiló, négymillió dollár értékű kokaint a floridai Amelia szigetén.

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.