Szijjártó Péter: a 24. órában vagyunk

A külügyminiszter aggódik, de nem kapott megnyugtató válaszokat egyik kollégájától sem, akikkel tárgyalt.

Az egész világot és köztük minket is növekvő aggodalommal töltenek el a közel-keleti fejlemények – írta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán.

Szijjártó Péter
Szijjártó Péter aggódik a közel-keleti fejlemények miatt / Fotó: Szijjártó Péter / Facebook

A tárcavezető közölte: ma telefonon egyeztetett Jiszráel Kac izraeli és Ali Bagheri Káni iráni külügyminiszterrel. A megbeszélések

sajnos ismételten azt bizonyították, hogy a 24. órában vagyunk

– írta.

Abban mindenki biztos lehet, hogy ha a jelenlegi biztonsági válság még egy ország területére kiterjed, akkor az ott nem fog megállni, és ebben az esetben könnyen terebélyesedhet a konfliktus egy olyan regionális háborúvá, amely a globális biztonság egészét fenyegetheti – hangsúlyozta a miniszter, hozzátéve:

a nemzetközi közösségnek most minden erejével arra kellene koncentrálnia, hogy meg tudjuk előzni az eszkalációt.

Szijjártó Péter rögzítette, hogy Magyarország álláspontja egyértelmű: nem engedhetjük meg, hogy Izraelt még egyszer ilyen terrortámadás érje, mint tavaly októberben, ugyanakkor amíg lehet, mindent el kell követni egy nagy regionális háború kitörésének megelőzése érdekében.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.