BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
a20210526_Maroshegy_vasut_gazolas_baleset_fg_fmh (3)

Figyeljünk a vasúti átjárókban! – Megelőzné a tragédiákat a MÁV

Több halálos vasúti gázolás is történt az elmúlt napokban, ezért indít baleset-megelőzési kampányt a MÁV. A tragédiák ugyanis kis odafigyeléssel elkerülhetők.

Két tinédzsert is elgázoltak vonatok az elmúlt napokban, ezért közleményben kéri a MÁV a szülőket és a pedagógusokat, hogy minden lehetséges eszközzel hívják fel a fiatalok figyelmét a vasúti közlekedés veszélyeire. A vasúttársaság szerint minden ilyen esetben a vétlen mozdonyvezetők is súlyos tarumát élnek át a karambolok után, különösen, ha fiatalt ütnek el.

a20210526_Maroshegy_vasut_gazolas_baleset_fg_fmh (3)
Helyszínelés egy vasúti tragédia után / Fotó: Fehér Gábor

A MÁV hálózatán idén már 56 baleset történt vasúti átjáróban, tizenöt ember életét kioltva. A vállalat felidézi, hogy a Gyálon elgázolt 16 éves fiatal a telefonját nyomkodta és zenét hallgatott, ezért nem figyelt a közeledő vonatra, miután áthatolt a labirintkorláton a vasúti átjáróba. Pénteken pedig egy 14 éves lányt gázolt el a vonat, aki a tilos jelzés ellenére szaladt át az érkező vonat előtt.

A vasúttársaság részvétét fejezi ki a balesetekben elhunyt fiatalok családjainak.

Ugyanakkor a MÁV idén már sokadik alkalommal figyelmeztet arra, hogy a vasúti síneken való figyelmetlen átkelés és a szabályok megszegése könnyen halállal végződhet, vagy súlyos, maradandó sérüléseket okozhat. A vállalat legfontosabb vasútbiztonsági üzeneteit közvetítő baleset-megelőző kisfilmeket az Oktatási Hivatal segít eljuttatni az iskolákba, de a szülők közreműködését is kérik a fiatalok felkészítésében.

A MÁV legújabb kisfilmjében Molnár Péter mozdonyvezető – aki már nyolc alkalommal gázolt, miközben a balesetek oka minden esetben a közlekedők figyelmetlensége volt – mondja el, hogy a vonat nem tud időben megállni, hiszen nagy a tömege, és a féktávolsága több száz méter.

A MÁV ezért is kéri a közlekedőktől a körültekintést és a KRESZ szabályainak a betartását.

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.