BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Izraeli vadászgépek jelentek meg Bejrút felett a Hezbollah-vezér beszéde közben

Izraeli vadászgépek jelentek meg Bejrút felett Haszan Naszrallah sejk beszéde közben. A Hezbollah vezetője azt követően tart beszédet a libanoni embereknek, hogy az elmúlt két napban személyhívók ezrei robbantak fel a síita milícia tagjainak a kezében. A támadással Izrael vádolják, Naszrallah hadüzenetnek minősítette az esetet.

Haszan Naszrallah sejk, a libanoni síita milícia vezetője televíziós beszéde közben Izrael közölte, hogy légicsapásokra készül az ország déli része ellen. Az IDF közölte, hogy meg kell semmisíteniük a Hezbollah katonai infrastruktúráját, hogy biztosíthassák Észak-Izrael biztonságát.

hezbollah
A Hezbollah-vezér beszéde közben izraeli vadászgépek köröznek Bejrút felett / Fotó: AFP

Naszrallah beszéde közben izraeli katonai repülőgépek jelentek meg Bejrút felett. A hírek szerint az izraeli vadászgépek a libanoni főváros felett kapcsoltak hangsebességre, ezzel jelentős riadalmat keltve a városban. A hangrobbanás az egész környéket megrázta.

Az IDF azt közölte, hogy az elmúlt évtizedekben a Hezbollah felfegyverezte a lakosságot, és titkos alagútrendszereket építettek ki a városaik alatt.

Mindeközben Haszan Naszrallah sejk elítélte csipogóbombákat, amelyekkel Izrael a gyanú szerint sokakat megölt és több száz embert megsebesített. A Hezbollah-vezér hadüzenetnek minősítette a személyhívók felrobbantását.

Miért használtak személyhívókat a Hezbollah harcosai?

A Hezbollah közölte, hogy a személyhívókat a múlt hónapban szerezte be a szervezet. A milícia még az év elején rendszeresítette a csipogókat. Február 13-án Haszan Naszrallah sejk egy televíziós beszédében mondta azt, hogy az okostelefonok veszélyesebbek, mint az izraeli kémek, és arra szólította fel a Hezbollah tagjait, hogy semmisítsék meg, zárják el vagy temessék a földbe a mobilokat. Ezek helyett osztották ki a külföldről beszerzett személyhívókat, amelyek most káoszt okoznak az országban.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.