BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kiürítették a birminghami repteret, minden járatot felfüggesztettek

Egy gyanús jármű miatt került sor a lezárásokra. A birminghami az Egyesült Királyság hetedik legforgalmasabb repülőtere.

Szerda délután bombariadó miatt teljesen lezárták és kiürítették birminghami repülőteret, miután egy gyanús jármű miatt érkezett bejelentés a hatóságokhoz. Minden onnan induló és oda érkező járatot felfüggesztettek – adta hírül a Sky News.

BRITAIN-ICELAND-VOLCANO-AVIATION
Birmingham
Teljesen lezárták a birminghami repülőteret / Fotó: Ben Stansall / AFP

A repülőtér tájékoztatása szerint a rendőrség nagy erőkkel vonult a helyszínre, és jelenleg is zajlik a vizsgálat. A légikikötő működése a helyszínelés ideje alatt szünetel. Az utasoknak azt tanácsolják, hogy ne is induljanak el a repülőtérre.

A birminghami repülőtér közösségi oldalán több kommentelő is arról számolt be, hogy ők vagy családtagjaik a földön maradt repülőgépeken rekedtek. Volt olyan hozzászóló, aki egyenesen káoszként jellemezte a repülőtéren kialakult helyzetet.

A West Midlands-i rendőrség szóvivője elmondta, hogy a légikikötőt azért kellett kiüríteni, mert egy gyanús járműről érkezett bejelentés. Ez egyelőre csak egy elővigyázatossági intézkedés, amely az utasok és a személyzet biztonságát szolgálja. A lezárások ideje alatt a buszjáratok nem tudnak megállni a termináloknál és a nemzetközi pályaudvaron sem.

A rendőrség azt tanácsolta, hogy azok, akik a szerda délutáni járatok valamelyikével utaztak volna, lépjenek kapcsolatba a légitársaságukkal, és tájékozódjanak a repülőtér honlapján.

A birminghami repülőtér az Egyesült Királyság hetedik legforgalmasabb reptere, 2023-ban 11,5 millió utas fordult meg ott.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.