BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Buszmegállóban várakozók közé hajtott egy kamion Izraelben - rengeteg a sebesült

A rendőrség előzetes vizsgálata szerint a súlyos rakománnyal telten haladó kamion sofőrje az emberek csoportja felé hajtott, és szándékos, nacionalista indítékú gázolásról van szó.

Jeruzsálem, 2024. október 27., vasárnap (MTI) – Több tucat, egy katonai támaszpont közelében fekvő buszmegállóban várakozó személyt sebesített meg egy a gyanú szerint szándékosan gázoló kamion sofőrje Izraelben vasárnap délelőtt – jelentette a mentőszolgálat.

Fotó: AFP

Legkevesebb tíz sebesültet súlyos állapotban szállítottak kórházba. A rendőrség előzetes vizsgálata szerint a súlyos rakománnyal telten haladó kamion sofőrje az emberek csoportja felé hajtott, és szándékos, nacionalista indítékú gázolásról van szó.

A megállónál megsebesült 30-40 sérült közül több mint húszat Tel-Aviv környéki kórházakba szállítottak, többen a jármű alatt rekedtek.

A kamion sofőrjét a helyszínre érkező biztonságiak agyonlőtték.

A gázolás a Glilot nevű, Tel-Avivtól északra fekvő csomópontnál történt. A közelben található az izraeli hadsereg (IDF) hírszerző egysége és a Moszad, az izraeli hírszerző szolgálat központja.

Az előzetes vizsgálat során kiderült, hogy a környéken egy buszmegálló közelében megállt egy autóbusz, ezt követően a kamion nekiütközött a busznak és a megállóban álló embereknek – jegyezte meg a rendőrség. 

Az önkéntes Aharon Yaakobson, aki a közelben volt és elsőként érkezett a helyszínre, Yaron Schiff mentőápoló, és mások a következőkről számoltak be: „Nehéz jelenet volt teherautóval, busszal és gyalogosokkal. Mi biztosítottuk a helyszínen több mint 20 ember első kezelését (ebben a szakaszban), akik különböző fokú sérüléseket szenvedtek. Néhányukat a tűzoltók mentettek ki súlyos állapotban, miután beszorultak a teherautó alá.” 

A pszichotrauma- és válságreagáló egységek tagjai több érzelmi sokkot szenvedett embernek is segítséget nyújtottak a helyszínen.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.