BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Civilekkel végzett Izraelben egy libanoni rakétacsapás

Egy bevásárlóközpontot ért a végzetes találat. Az izraeli Vaskupola a rakétaeső nagy részét hatástalanítani tudta, két rakéta azonban átjutott a védelmi rendszeren.

Két embert megölt, sokakat megsebesített, többeket életveszélyesen Észak-Izraelben, Madzsd al-Krum arab faluban egy Libanonból elindított rakéta – jelentette pénteken az izraeli katonai rádió. A falu Karmiel város közelében található, és ennek bevásárlóközpontjába csapódott be a rakéta. A mentőszolgálat közlése szerint a támadásban 17-en sebesültek meg, közülük kilencet kellett kórházba szállítani, kettőt életveszélyes állapotban.

Izraeli háború
Egy izraeli bevásárlóközpontot ért a végzetes találat / Fotó: AFP

A sebesültek többségükben egy zöldségesbolt vásárlói voltak. Kórházba szállítása után életét vesztette a rakétatámadás két életveszélyes állapotú sebesültje, egy 35 éves nő és egy 21 éves férfi. Súlyosan sebesült meg egy 80 éves férfi, egy 75 éves nő, közepesen egy 53 éves férfi, a többiek pedig könnyebb sérüléseket szenvedtek.

Összesen csaknem 30 rakétát indítottak Libanonból Karmiel térségébe ebben a támadási hullámban. A Vaskupola légvédelmi rendszer kettő kivételével meg tudta semmisíteni a rakétákat. A másik becsapódó rakéta lakatlan területet ért, de az elektromos művek tájékoztatása szerint kárt okozott nagyfeszültségű vezetékekben, emiatt Galileában több helyen is fennakadások vannak az áramszolgáltatásban.

Az izraeli hadsereg péntek délután közölte, hogy hajnalban három katona elesett tűzpárbajban a Gázai övezet északi részén. Egyikük 21 éves, ketten 22 éves sorköteles katonák voltak.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.