BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Orbán Viktor: Zelenszkij győzelmi terve több mint rémisztő

A miniszterelnök szerint három csatát vívnak meg csütörtökön. Meghallgatják Volodimir Zelenszkij győzelmi tervét, mely Orbán Viktor szerint több mint rémisztő.

A mai EU-csúcson három nagy csata vár ránk – írja Orbán Viktor legújabb Facebook-posztjában. „Zelenszkij elnök bemutatja a győzelmi tervét. Amit tegnap felvázolt belőle az ukrán parlamentben, az több mint rémisztő” – olvasható a posztban.

Orbán Viktor
Orbán Viktor: Zelenszkij győzelmi terve több mint rémisztő / Fotó: AFP

A posztban a miniszterelnök leírja, ő azok közé tartozik, akik azt sürgetik, hogy az Európai Unió változtassa meg a mostani stratégiáját. „Rosszul megszerzett, rosszul végrehajtott, rossz kalkulációk alapján kialakított stratégiával ment bele ebbe a háborúba az Európai Unió, amiért a Bizottság elnök asszonyát terheli elsősorban a felelősség. Elveszítjük ezt a háborút, tehát a stratégia nem működik” – írja Orbán Viktor.

De ez nem azt jelenti, hogy még több háború, még több veszélyes fegyver, és nagy hatótávolságú fegyverek kellenek, hanem azt, hogy a háborús stratégia helyett béke stratégiára kell váltanunk. Tűzszünet kell és béketárgyalások.

– olvasható a bejegyzésben.

Orbán Viktor azt írja, sürgetni fogja, hogy a német kancellár és a francia elnök egész Európai Unió nevében minél hamarabb kezdjen tárgyalni az oroszokkal, hogy „kiutat találjunk ebből a helyzetből”.
„Utána lesz egy migrációs csata. Többen meg akarjuk változtatni a migrációs szabályokat. Magyarországot azért büntetik, mert megvédi az Unió határait. Ez elfogadhatatlan. Szerencsére egyre több ország ismeri el, hogy migrációs krízis van, változtatni kell” – írja a miniszterelnök.

Lesz egy harmadik, délutáni csata, ahol el akarják fogadtatni azokat a gazdasági intézkedéseket, amik földre vinnék a magyar családokat. Adóemelés, a rezsicsökkentés eltörlése, a nyugdíjrendszer átalakítása, a 13. havi nyugdíj eltörlése, ezeket követelik Magyarországtól a bürokraták. Ezt én vissza fogom utasítani, és meg fogom védeni az új gazdaságpolitika legfontosabb, családokat védő elemeit

– szögezte le az kormányfő.

Zelenszkij az ukrán parlament elé tárta győzelmi tervét

Volodimir Zelenszkij bemutatta az ukrán parlamentnek régóta emlegetett győzelmi tervét, aminek fő célja – nem meglepő módon – Ukrajna olyan szintű megerősítése, hogy az véget vessen az orosz–ukrán háborúnak. Zelenszkij olyan biztos a győzelmi tervében, hogy Kijevben kijelentette: a terv jövőre befejezheti a háborút. A tervben helyett kapott a NATO-csatlakozás, engedély a nyugati fegyverek mély oroszországi célpontok elleni használatára, valamint a Kurszkban való további támadások megkezdése. A Kreml egyik szóvivője így reagált a győzelmi tervre: „Kijevnek ki kell józanodnia”.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.