A budapesti éttermi piac 30-60 százaléka el fog tűnni – mondta Zsidai Roy étteremtulajdonos a Spirit FM-ben. Hozzátette, hogy jelenleg tízszeres a túlkínálat a magyar fővárosban.
Az ATV szemléje szerint az üzletemben a koronavírus-járvány okozta gazdasági válsággal kapcsolatban elmondta:
mindenkinek az az érdeke, hogy életben tartsa a cégét, hogy később újra termelni tudjanak. A gasztronómiai szakember szerint legkorábban jövő tavasszal láthatjuk, hogy ki kezelte helyesen a válságot.
Zsidai Roy arról is beszélt, hogy
a lehető legrosszabbkor érte a turizmus-vendéglátást a leállás, hiszen mindenki éppen beruházott, hitelekkel van tele és növekedésre készült.
Hozzátette: Az éttermek jelenleg a tartalékaikat élik fel, hiszen a fővárosban a korábbiakhoz képest csupán 5 százalékos a kereslet. A több éttermet is üzemeltető vállalkozás tulajdonosa a műsorban azt is elmondta, hogy cégeivel készültek egy bizonyos mértékű piaci korrekcióra, ezért másfél éve nem nyitottak új éttermet.
A budapesti csúcsgasztronómia az épített örökséggel, a kulturális és természeti értékekkel felülmúlja Prágát, de sok szempontból Bécset is utolérte – mondta a Manager Magazinnak Zsidai Zoltán Roy gasztroszakember.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.