BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Változik az M1-es autópálya közlekedési rendje

A forgalmi korlátozásokra a pálya felújítási munkái miatt van szükség, amelyek az előzetes tervek szerint összesen 140 napig tartanak majd.

A mai napon kezdetét veszi a terelés kiépítése a műszaki átjárók bontásával az M1-es autópályán, a kivitelezési munkák pedig július elején indulhatnak.

A gyorsforgalmi út Győr-Hegyeshalom felé vezető oldalán, a 28-as és a 40-es kilométerszelvények közötti szakaszán valósulhat meg az útalapot is érintő felújítás, amely munka várhatóan 140 napig tart majd

– tájékoztatott a Magyar Közút Nonprofit Zrt. közleményében.

Fotó: MTI

Eszerint a Budapest felé vezető oldalon ezen a hétvégén a külső sávban a sárga ideiglenes jeleket ragasztják fel, ekkor egy sávon, a leállósávon haladhat majd a forgalom. A Győr felé tartó oldalon pedig július 2-án, hétfőn alakítják ki a munkaterületet, ekkor sávelhúzással egy forgalmi sávot már átterelnek a szakemberek a főváros felé tartó irányba.

A marási-bontási munkák pedig július 3-án, kedden kezdődhetnek el.

Az összesen 12 kilométert érintő felújítás három ütemben, szakaszosan valósul meg, a kivitelezés ideje alatt a lehetséges helyszíneken, ahol a leállósáv és a külső sáv teherbírása engedi, ott úgynevezett 2+1+1 sávos forgalomterelés lesz érvényben.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.