BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Megtépázzák a Ryanair profitját a sztrájkok

A szeptemberi sztrájkok és azok utóhatása miatt csökkentette profit-előrejelzését az ír Ryanair diszkont légitársaság.

A cég hétfői közleménye szerint az év kilencedik hónapjában két napon is összehangolt sztrájkot tartottak a társaság alkalmazottai 5 európai országban, és bár ezeken a napokon is közlekedett a járatok 90 százaléka, az embereknek – mint írták – megrendült a bizalma, és újabb sztrájktól tartva elpártoltak tőlük.

Fotó: AFP/Andreas Arnold/dpa

Emiatt a harmadik negyedéves előzetes foglalások rosszabbul állnak, mint egy évvel korábban. Emellett a mintegy 800 járat törlése miatt a 261-es uniós irányelv alapján kifizetett kártérítés is sokkal magasabb volt, mint a tervezet, és a fedezeti ügyleten nem fedezett kerozint is a korábbinál drágábban tudják megvenni, csak ez utóbbi tétel 30 millió euróval növelte a költségeket.

Ezek együttes hatásaként a Laudamotion nélkül mintegy 50-250 millió euróval csökkenhet a Ryanair adózott eredménye:

a korábbi 1,25-1,35 milliárd eurós sávról 1,10-1,20 milliárd eurós sávba várják a pénzügyi év végére az adózott eredmény alakulását.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.