BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
20240623__MI_098
foci-Eb 2024

Továbbjutás: ők lehetnek Magyarország ellenfelei a foci-Eb nyolcaddöntőjében – horrorágon a csapat

Magyarországnak arra van esélye, hogy az A csoportban Németország és Svájc után a harmadik helyet csípje meg. Ha ezt abszolválja, és meglesz a továbbjutás, akkor az előre lefektetett sorsolási ág szerint megmondható, milyen válogatottak következhetnek a legjobb 16 csapat között.

Miközben az egész ország azon izgul, vajon a skótok ellen vasárnap este aratott drámai győzelem elegendő lesz-e ahhoz, hogy Magyarország továbbjusson a 2024-es foci-Eb A csoportjából, már az is látszik, hogy ha összejön a földöntúli bravúr, kik lehetnek az ellenfelei a nyolcaddöntőben.

Scotland v Hungary - EURO 2024
foci-Eb 2024
Továbbjutás: a nyolcaddöntőben horrorágra kerülhet a csapat / Fotó: AFP

A remélt sikerre keddig, talán még szerdáig is biztosan várni kell, de miután meglehetősen magas (71 százalék) annak a valószínűsége, hogy meglesz a továbbjutás, érdemes már most feltérképezni, kik várhatnak Magyarországra az egyenes kieséses szakaszban.

Magyarországnak arra van esélye, hogy az A csoportban Németország és Svájc után a harmadik helyet csípje meg. Ha ezt abszolválja, akkor az előre lefektetett sorsolási ág szerint megmondható, milyen válogatottak következhetnek a legjobb 16 csapat között. Az biztos, hogy Magyarország következő ellenfele csoportelső lesz.

A menetrend szerint az A csoport harmadik helyezettje – ha a legjobb négy harmadik között van – a B csoport, az F csoport vagy az E csoport elsőjével csap össze, attól függően, hogy a legjobb harmadikok rangsorában melyik helyet szerzi meg. Pillanatnyilag Magyarország ebben az összevetésben a harmadik, Ausztria és Szlovákia mögött, Szlovénia, Albánia és Csehország előtt.

Kik lehetnek Magyarország ellenfelei a foci Eb-n, ha továbbjut a csoportból?

Miután már ismert, hogy ki nyerte meg a B és az F csoportot, kijelenthető, hogy magyar továbbjutás esetén 

  • Spanyolország–Magyarország- és
  • Portugália–Magyarország-mérkőzés is lehetséges. 

Sőt, miután az E csoportban Belgium, Románia, Szlovákia és Ukrajna egyaránt 3 ponttal áll, még akár

  • egy magyar–belga,
  • magyar–szlovák,
  • magyar–román vagy
  • magyar–ukrán összecsapás is kialakulhat.

Talán mondani sem kell, az utóbbi három valamelyikének bekövetkezte micsoda hangulatot hozhatna. Az viszont mindegyik potenciális ellenfélről elmondható, hogy Magyarország rendkívül nehéz akadály előtt állna. Ha a spanyolok következnek, velük vasárnap mérkőznénk Kölnben. Ha a portugálok, akkor egy hétfői frankfurti meccsen dől el a legjobb nyolcba való bekerülés. Ha pedig az E csoport győztesét hozná Magyarország elé a jószerencse, akkor kedden Münchenben lépünk pályára.

Bár már ott tartanánk. 

 

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.