BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Oroszország több mint 200 áruféleség és berendezés kivitelét tiltja meg

A Kreml meghatározta azoknak az áruknak és berendezéseknek a listáját, amelyekre ideiglenesen tilos Oroszországból exportálni.

Az orosz kormány megállapította azoknak az áruknak és berendezéseknek a listáját, amelyeket korábban külföldről importáltak Oroszországba, amelyeket ideiglenesen tilos kivinni az országból. A határozat 2022 végéig érvényes. 

A listán technológiai, távközlési, egészségügyi berendezések, járművek, mezőgazdasági gépek, elektromos berendezések szerepelnek – összesen több mint 200 tétel, köztük vasúti kocsik és mozdonyok, konténerek, turbinák, fém- és kőmegmunkáló gépek, monitorok, projektorok, konzolok és panelek. Ez az intézkedés szükséges az orosz piac stabilitásának biztosításához - áll a kormány közleményében.

Ezen áruk kivitele ideiglenesen minden külföldi ország esetében korlátozva van, kivéve az Eurázsiai Gazdasági Unió (EAEU) tagállamait, Abháziát és Dél-Oszétiát. Emellett a kormányrendelet átmenetileg korlátozta bizonyos fafajták Oroszországból történő kivitelét. A jóváhagyott listán szereplő áruféleségeket és berendezéseket tilos azokban az államokban exportálni, amelyek barátságtalan cselekedeteket követtek el Oroszországgal szemben. A barátságtalan országok listáját Oroszország már korábban közzétette és lényegében az összes nyugati ország rajta van, amely szankciót fogadott el velük szemben azt követően, hogy letámadták Ukrajnát.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.