BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az egekben a cseh üzemanyagárak

Soha nem látott magasságokban mozog a benzin és a gázolaj ára is.

Csehországban minden idők legmagasabb üzemanyagárai sokkolják a lakosságot – számolt be róla a Cseh Rádió.

A legnépszerűbb 95-ös benzin literje jelenleg átlagosan 47,69 cseh koronába (763,8 forint) kerül. Ez több mint egy koronás (16 forint) emelkedés egy hét leforgása alatt. A gázolajnak átlagosan 46,94 koronáért (751 forint) adják literjét.

1238847363 A fuel pump at a Benzina S.r.o gas station, operated by Orlen Unipetrol Group, in Prague, Czech Republic, on Monday, Feb. 28, 2022. The U.S. and its allies are discussing a coordinated release of about 60 million barrels of oil from their emergency stockpiles after Russias Ukraine invasion pushed crude prices above $100. Photographer: Milan Jaros/Bloomberg via Getty Images
Fotó: Milan Jaros / Bloomberg via Getty Images

Egy évvel korábban a benzin átlagára 15,28 koronával, a gázolajé pedig 16,66 koronával (244 forint) alacsonyabb volt.

Mint Európa többi országában, így Csehországban is azt követően kezdtek el meredeken emelkedni az üzemanyagárak, hogy Oroszország február 24-én háborút indított Ukrajna ellen. A magas üzemanyagárak miatt Magyarországon ársapkát vezettek be az üzemanyagokra, és Romániában is ezt követelik a fuvarozók.

Ársapka nélkül brutális áron tankolnánk

480 forintért a magyar forgalmival rendelkező autósok tankolhatnak a kutakon. A többieknek viszont igen mélyen a zsebükbe kell nyúlniuk.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.