BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Hongkong engedélyezné a kriptodevizák használatát

Szingapúr beelőzött, Hongkong most felzárkózna – az ingatlanpiacra is beengednék a virtuális devizákat.

Észbe kapott a hongkongi pénzügyi vezetés: miután korábban korlátozták a befektetők számára a kriptodevizás fizetéseket, startupok egész sora vándorolt át Szingapúrba és Dubajba. 

kripto kereskedő robot Robotic arm taking bitcoin against digital hud background. Artificial intelligence in virtual world. Electronic commerce business design. 3d rendering
Fotó: Shutterstock

Paul Chan hongkongi pénzügyminiszter egy fintechkonferencián azt javasolta, hogy kezdjenek ismét konzultációkat a befektetőkkel, hogy megfelelő mértékű hozzáférést kapjanak a virtuális eszközökhöz. Közölte azt is, hogy a kormányzat felülvizsgálja korábbi álláspontját a token formájában lévő tulajdonjogokhoz, továbbá megfontolja az úgynevezett okosszerződések, vagyis saját magukat végrehajtó tranzakciók engedélyezését. 

Ha ez megvalósul, akkor az ingatlanpiacon is megjelenhetnek a kriptoeszközök

úgynevezett security token offerings (STO) formájában, ezek blockchainrendszerben tárolt tulajdonjogok vagy bérleti díjak, hozamok. Hasonló konstrukciók Szingapúrban már léteznek, így Hongkong utolérheti a városállamot ezen a téren.

Szingapúrban engedélyezett ugyan a kisbefektetők számára a kriptodevizák használata, a helyi jegybank azonban folyamatosan figyelmezteti a lakosságot az ezekkel folytatott spekuláció veszélyeire, be is tiltották reklámozásukat a nyilvános helyeken. 

Ha Hongkongban is engedélyezik a virtuális pénzeket, a sziget pénzügyi rendszere még távolabb kerül a kínai anyaországétól, hiszen ott teljes tiltás van érvényben az ilyesfajta eszközökre.

Hosszabb távon felívelést jósol a kriptodevizáknál az AsicMinerz

Az előttünk álló hónapokban még maradhat a volatilitás a kriptodevizák árfolyamában, ám hosszabb távon mindenképpen jó befektetésnek számíthatnak az AsicMinerz szakértői szerint. Fontos azonban, hogy a kriptobányászatba befektetők megbízható forrásból szerezzék be a gépeket: ha kezdők, alaposan tájékozódjanak, és feltétlenül érdemes a nagyobb kriptopénzek és az ezek bányászatára alkalmas gépek közül választaniuk.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.