BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kezd magára találni a thaiföldi turizmus

Thaiföld az idén a vártnál 15 százalékkal több turistát fogad, ám még így is messze marad a koronavírus-járványt megelőző rekordév teljesítményétől.

Az év végi ünnepi szezonnak köszönhetően sokkal jobb évet zárhat a thai turizmus a korábban vártnál. A látogatók száma az év közepétől lódult meg, amikor megszüntették a járványügyi intézkedéseket.

Red-light entertainment area Soi Cowboy red-light entertainment area.
Az év második felében beindult a turizmus Thaiföldön.
Fotó:  GettyI mages

Kormányzati adatok szerint idén legalább 11,5 millió turista keresi fel a 70 millió lakost számláló ázsiai országot. Ez 15 százalékkal szárnyalja túl az előzetes várakozásokat.

A turizmus bevételei a pandémia előtt a GDP 12 százalékát adták. A szektor idén 43 milliárd dollárt hozhat az országnak, ami nagy számnak tűnik, de még mindig csak a fele a vírus megjelenése előtti év bevételének. Az igazsághoz tartozik, hogy a pandémiát megelőző a 2019-es év látogató- és bevételi rekordot hozott, így rendkívül magas a viszonyítási alap. 

Jövőre a helyzet már jobb lehet, akkor 20 millió látogatóra és 69 milliárd dolláros bevételre számítanak.

A legtöbb turista idén Malajziából, Indiából, Laoszból, Kambodzsából és Szingapúrból érkezett. Az európai és amerikai látogatók pedig a téli ünnepi szezonban rohamozzák meg a trópusi országot – mondta a thai turisztikai ügynökség vezetője.

A vendéglátással és turizmussal foglalkozó thaiföldi tőzsdecégek teljesítményét leképező ágazati index az idén 33 százalékkal emelkedett, miközben a bangkoki tőzsde vezető indexe, a SET 2,5 százalékot esett – írja a Bloomberg.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.