BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nem meglepő: borzasztóan kevés turista látogat Oroszországba

Óriásit zuhant a csoportos társasutazás keretében érkezők száma is.

Hatalmasat zuhant az Oroszországba látogató külföldiek száma az idei évben, rávilágítva az ország egyre erősödő nemzetközi elszigetelődésére az ukrán háború kapcsán. A szervezett csoportokkal az országba érkező turisták száma több mint 90 százalékot csökkent 2019-hez, az utolsó járvány előtti évhez képest.

Fotó: AFP

A tavalyi évhez képest a csökkenés csak 40 százalékos, hiszen míg 2022-ben 190 ezer turista utazott az országba, addig tavaly 290 ezren látogattak Oroszországba.

2019-ben azonban még 5,1 millió turistát fogadott az ország, ebből mintegy 400 ezren érkeztek szervezett csoport részeként. Ezeknek a látogatóknak a 90 százalékos zuhanását becslő orosz utazásszervező, a Delfin élén álló Szergej Romaskin szerint a zuhanáshoz az oroszokról kialakult negatív kép mellett a Visát és a Mastercardot érintő tiltások is hozzájárultak, de az orosz vízumpolitika sem segített – írja a The Moscow Times.

Számos helyi utazásszervező ezért egyre inkább a belföldi turizmusra koncentrál, bár iparági szereplők nagy reményeket fűznek a jövő évhez és az ázsiai utazók érkezéséhez. Különösen a koronavírus-járvány elleni lezárásoktól szabaduló kínai turisták visszatérésére számítanak.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.