BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az Air France egyáltalán nem örül a párizsi olimpiának

Az Air France-KLM szerint az olimpia idején a Párizsba tartó belföldi járatokra gyenge a kereslet. A légitársaság szerint az olimpia után normalizálódhat a helyzet.

Meglepő bejelentést tett az Air France-KLM: a párizsi olimpia várhatóan csökkenti a társaság francia részlegeinek a bevételeit, a turisták egy jelentős része ugyanis inkább elkerüli a francia fővárost a játékok alatt.

Paris,,France,-,March,2018:,Air,France,Airplanes,At,Charles, olimpia
Az Air France nagyon készült az olimpiára, de lehet, hogy végül nem jön be a cég számítása / Fotó: Shutterstock

A belföldi forgalom eshet vissza az olimpia idején

A sportesemény a társaság Air France és Transavia France leányvállalatainál 160-180 millió euróval (62-70 milliárd forint) csökkentheti a bevételeket június és augusztus között, hogy aztán a légitársaság hétfői tájékoztatása szerint normalizálódjon a helyzet az olimpia után.

Az Air France-KLM ugyanakkor biztatónak látja a belföldi kereslet alakulását augusztus végére és szeptemberre – írja a Bloomberg.

A francia nemzeti légitársaság bejelentése azért is meglepő, mert az öt legnagyobb légitársaság a légiipari elemző Cirium szerint 

mintegy 1,35 millióval több jegyet értékesít Párizs úti céllal július és szeptember között, 

aminek több mint fele az Air France-hoz és a Transaviához köthető, míg a Ryanairé a többleteladások 25 százaléka.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.