BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Elképesztően amatőr baki miatt hív vissza 1,6 millió autót a Tesla

A motorháztetők meghibásodása miatt kénytelen 1,6 millió autót visszahívni Kínában a Tesla. A gyártó még júniusban az Egyesült Államokban hívott vissza majdnem kétmillió autót hasonló probléma miatt. A hibát elméletileg egy szoftverfrissítéssel orvosolni lehet.

A Tesla visszahív 1,6 millió autót Kínában. Ez az országban valaha eladott Teslák jelentős részét érinti. Az autók egy szoftveres hiba miatt nem jelzik a sofőrnek, ha a motorháztető nincs bezárva, ami biztonsági kockázat vezetés közben.

CHINA-SHANGHAI-TESLA-NEW MEGA FACTORY PROJECT-LAUNCH (CN)
Tesla
Elromlott a motorháztető a Telsa 1,6 millió autójában, Kínában /  Fotó: AFP

A Teslák műszerfalának jeleznie ellene, ha a motorháztető nincs lezárva, de a felmerült hiba miatt erről a sofőr nem kap információt – írja a Bloomberg. Így könnyen előfordulhat, hogy a sofőr figyelmetlenségből nem zárja le a motorháztetőt, ami menet közben felnyílhat, eltakarva a kilátást – erről a kínai piacszabályozási hivatal közleményében lehet olvasni.

A hiba érinti a Tesla Model S és Model X autóit, valamint a 2020 októbere és 2024 júliusa között gyártott Model 3 és Model Y járműveket is.

A Tesla közölte, hogy a javításhoz nem kell szétszedni az autót, a problémát egy szoftverfrissítéssel meg tudják oldani. Ha egy autónál nem lehetséges a szoftveres szerviz, akkor a cég az ígéri, hogy találnak alternatív megoldást a hiba orvoslására.

A China Automotive Technology and Research Center adatai szerint június óta mintegy 1,9 millió Teslát regisztráltak Kínában.

Júliusban már az Egyesült Államokban is vissza kellett hívni több mint 1,8 millió Teslát hasonló panaszok miatt. A gyártó még idén márciusban kezdte el először vizsgálni a Model 3 és Model Y típusoknál a motorháztető-problémát.

Újra visszahívják a Tesla Cybertruckot

A Tesla legújabb modelljét immár negyedjére hívják vissza, pedig csak tavaly november vége óta kapható. A Cybertruck többéves késés után érkezett, de úgy tűnik, még így is elkapkodták a piacra dobását.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.