BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A biztosítók már 151 milliárd dollárt buktak a természeti katasztrófákon

A globális biztosítási szektor vesztesége 40 százalékkal nőtt az idén. A természeti katasztrófák és az infláció miatt már 151 milliárd dollárt buktak a biztosítók. Egy jelentés szerint az idén már 37 olyan vihar volt világszerte, ami legalább 1 milliárd dolláros kárt okozott.

Egy friss jelentés szerint az éghajlatváltozás, a városok terjeszkedése, és az ingatlanok kitettsége miatt a globális biztosítási ágazat 40 százalékos veszteséggel nézett szembe éves szinten.

Real,Estate,Broker,Agent,Presenting,And,Consult,To,Customer,To
természeti katasztrófák
Rengeteg pénzt veszítenek a biztosítók a természeti katasztrófákon / Fotó: Laddawan punna / Shutterstock

A Verisk kockázatelemző cég elemzése szerint 

a biztosítók éves vesztesége 151 milliárd dollárra nőtt, az elmúlt öt év 106 milliárd dolláros átlagáról.

Ebből az összegből 32 milliárd dollár volt terméskár – olvasható a Bloombergen.

A fennmaradó 119 milliárd dollár nagyjából felét olyan nagyobb természeti csapások okozták, mint a hurrikánok, földrengések, erdőtüzet és árvizek – olvasható a Verisk jelentésében. A cég számításai szerint a biztosítási ágazat veszteségének növekedéséhez nagyjából 1 százalékkal járult hozzá az éghajlatváltozás. Hozzátették, hogy a következő évtizedekben ez az elem sokkal jelentősebbé fog válni. Jelenleg az infláció az, ami megdobta a biztosítók veszteségét.

A Verisk azt írta, hogy a magasabb globális hőmérséklet közvetlenül járul hozzá az erőteljesebb viharokhoz, az erdőtüzekhez és az árvizekhez. A klímaváltozás miatt gyakoribbá válnak a természeti csapások, amik olyan területeken is megjelennek, ahol az ingatlanok nincsenek felkészítve rá, hogy az új hatásokat kibírják.

Tavaly egyetlen időjárási esemény sem okozott 10 milliárd dollárnál nagyobb veszteséget a biztosítóknak. Ezzel szemben az idei évben már 37 olyan vihar volt világszerte, ami legalább egymilliárd dolláros kárt okozott – ezt az Aon írta egy korábbi jelentésében. Ennél nagyobb károkat még soha nem szenvedtek el a biztosítók. Átlagosan 14 olyan vihar szokott lenni egy évben, ami átlépi az egymilliárd dolláros biztosítói kárt.

Kamala Harris: a klímaválság valós és sürgető

Politikusi értékválasztása változatlanságát hangoztatta Kamala Harris, alelnök, a Demokrata Párt elnökjelöltje csütörtökön a CNN hírtelevízióban sugárzott előre felvett interjúban.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.