BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Putyin: Rekordalacsony a munkanélküliség Oroszországban

Putyin szerint az ipar, beleértve a csúcstechnológiai szektort is, a tervezettnél gyorsabban növekszik. Közlése szerint az ipari termelés növekedése 2024 első nyolc hónapjában 4,5 százalékos volt.

Oroszországban rekordalacsony, 2,4 százalékos a munkanélküliségi ráta – jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök egy gazdasági kérdésekkel foglalkozó hétfői moszkvai tanácskozáson. Hozzátette: különösen fontos, hogy a 25 év alatti fiatalok körében csökken a munkanélküliség, ez most kevesebb mint 9 százalék.

Nizhny,Novgorod,,Russia,-,November,21,,2020:,Gaz,Car,Production
Egyre többen dolgoznak Oroszországban Putyin szerint / Fotó: Shutterstock

Putyin szerint az ipar, beleértve a csúcstechnológiai szektort is, a tervezettnél gyorsabban növekszik. Azt közölte, hogy az ipari termelés növekedése 2024 első nyolc hónapjában 4,5 százalékos volt. A feldolgozóipar 8,1 százalékkal, a gépgyártás pedig csaknem 20 százalékkal bővült. Elismerte, hogy az orosz gazdaságban még mindig fennáll az egyensúlyhiány, amit a nehéz körülményekkel hozott összefüggésbe.

Ebben közrejátszanak mind a külső szankciók, mind a saját strukturális korlátaink, beleértve a szakember- és technológiahiányt, a logisztikát. Ezek a tényezők egyebek között a fogyasztói árak dinamikájában is tükröződnek

– mutatott rá az orosz államfő.

Azt hangoztatta, hogy a hatóságok feladata a kínálati oldali gazdaság fejlesztése, az áruk és szolgáltatások kibocsátásának növelése, új beruházási projektek indítása és modern munkahelyteremtés minden ágazatban.

Putyin előrejelzésekre hivatkozva azt mondta, hogy az orosz GDP az idén várhatóan 3,9 százalékkal nő, ami magasabb a világátlagnál.

OECD: a háború ellenére is erősödik az orosz gazdaság

Az OECD prognózisa szerint a leggyorsabb növekedést India éri el, Németországnak viszont rontotta az előrejelzéseit. A párizsi székhelyű cég azt is megállapította, hogy a háborús helyzet ellenére az orosz gazdaság továbbra is növekedik.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.