BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Elcsukló hangon kért bocsánatot a brókervezér - 16 év börtönt kapott

New Yorkban a biróság 16 évi börtönre itélte a világ egyik legnagyobb független árubrókercégének, a Refconak volt vezérigazgatóját.

Az elítélt több mint 2,4 milliárd dollárral fosztotta meg a befektetőket egy általa elkövetett csalás  során - jelentette a The New York Times.

Phillip R. Bennett 59 éves brit állampolgár, aki beismerte bűnösségét. Az itélet kihirdetésekor azt mondta, nem állt szándékában senkinek sem ártani. A hangja elcsuklott, amikor bocsánatot kért családjától a nekik okozott "elképzelhetetlen agoniáért".

A biró arra kötelezte Bennettet, hogy tartózkodjék New Jerseyben lévő lakásában, amig szeptember 4-én a börtönben jelentkezik itélete letöltésére. A Reuters szerint az ítélet letöltése után a volt vezérigazgatót várhatólag deportálják szülőhazájába, Nagy-Britanniába.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.