BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Komoly érdeklődés az állampapír aukción - háromszoros túljegyzés

Több mint háromszoros túljegyzés érkezett a mai állampapír aukción a 15 éves futamidejű kötvényre, míg a 3 éves lejáratú állampapírra a felajánlott mennyiség mintegy kétszeresét vitték volna el a befektetők.

Az Államadósság Kezelő Központ Zrt. mindkét esetben kismértékű túljegyzést fogadott el. Az aukción a A231124A07 jelű 2023-ban lejáró értékpapír átlaghozama 7,59 százalék, míg a 3 éves A110422C08 kötvény átlaghozama a 8,69 százalék lett. Az ajánlatokban szereplő minimum és maximum hozam szinte nem is volt eltérés a hosszú kötvény esetében, míg a rövid lejáratú adósságpapírnál egységesen ugyan annyi volt a hozam.

Referenciahozam eltérések

A mai aukción a 3 éves kötvény hozama csupán 1 bázisponttal (0,01 százalékponttal) lett kisebb, mint a tegnapi másodpiaci referenciahozamok. A 15 éves papír esetében pedig a másodpiaci mutató tegnap ugyancsak 1 bázisponttal volt magasabb a ma kialakult átlaghozamnál. A korábbi hasonló futamidejű kötvényeknél pedig 133 és 34 bázisponttal kisebb hozam alakult ki a mai akción.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.